Психолог Виктория Богданова
Психолог Виктория Богданова

Психолог в Бургас - Виктория Богданова

Здравейте, казвам се Виктория Богданова.

Родена съм в град Бургас през месец май 1976 г.

Управител съм на „Ай Пи еМ Консултинг“ ООД и съсъздател на „Институт по квантова психология и лечение“ ЕНИГМА. IPM KONSULTING

От 2011 година работя като психолог и продължавам да развивам своя опит в сферата чрез непрекъснато придобиване на нови познания и умения. През последните 15 години специализирах психотерапия. Вярвам, че психотерапевтичният ми опит е обширен и персонализиран, като непрекъснато се развивам и адаптирам подхода си към всеки отделен случай. В хода на терапевтичното ми пътуване към клиентите все повече нараства необходимостта от цялостност в обединение на многоизмерните методи, които съм изучавала.

Като обединявамзнания, опит и страст, посветена съмв създаването на трайна промяна в живота на хората и насърчаването на свят, в който всеки може да реализира пълния си потенциал.

Още през 2012г. в практиката си разработих свой собствен метод, който наричам "Емоционална терапия". Постепенно той се разви в Квантова психология. Този подход се грижи за психологическото, умственото и емоционалното здраве на клиента, което води до духовно израстване и лично развитие. Освен индивидуалната терапия, предлагам и групови тренинги, фокусирани върху личностното развитие, групова психотерапевтична работа, вдъхновена от квантовата физика. Една от любимите ми практики за обучение е в медитацията- като естествено влизане в енергийния свят. Чрез комбиниране на традиционни и алтернативни лечебни практики, както и най-новите прозрения от квантовата психология, аз съм посветена в подпомагането на хората да постигнат хармония и цялост в живота си.

Кратко представяне на моите специализации.

Имам завършени две висши образования. Бакалавър в социални и психологически дейности. Две магистратури по „Психологическо консултиране“ и „Психология и психопатология на развитието“.

Психотерапевтични обучения:

Ø 4 години в“ Когнитивно поведенческата психотерапия“ при проф. Поли Петкова и др. Петър Василев.

Ø 9 години обучения в майсторската степен на „Позитивната психотерапия“

Ø 200 часа обучение в метода на „Психодрама“

Ø Приказкотерапия ( Юнгианска психотерапия)

Ø Хипнотерапия и регресии

Ø Тибетска традиционна медицина – при професор Александър Илиев

Ø Бахова терапия /лечение с есенциите на др. Бах/

Ø Пиходиагностика

Ø Кризистни интервенции

Ø Различни обучения в областта на психопатологията, зависимости и др.

Ø Подготовака и мотивация за промяна при зависимости

Ø ТЕС

Ø От 2013 година водя авторски курс за личностно развитие „Себепознание- Емоционална Интелигентност“ . Над 30 групи, преминали през тренинга живеят емоционално осъзнат живот с разбиране за себе си.

В допълнение към формалното си образование, съм преминала над 500 часа лична терапия и продължаващо обучение, което ми позволява да предложа всеобхватен и съпричастен подход към клиентите си. Фокусът ми е върху емоционалното, умственото и духовното благополучие, като вярвам, че тези аспекти на човешкото състояние са взаимосвързани и трябва да бъдат разгледани заедно за най-добри резултати.

Непрекъснатото учене и самоусъвършенстване винаги са били движеща сила в моята практика. Фокусът ми е насочен към насърчаване на емоционалното, умственото и духовното благополучие на моите клиенти чрез интегративен подход, който обхваща всички аспекти на тяхното същество.

В индивидуалните терапии и груповите семинари аз се занимавам с широк спектър от нужди, включително подобряване на управлението на стреса, изграждане на устойчивост, личностно израстване и разбиране на сложността на човешките емоции.

Най-често срещаните потребности на клиентите, с които работя са: 

– По- добро разбиране и справяне с житейските ситуации;
– Адаптация в кризистни моменти;
– Преработване на лични неадапционни характерологични особености;
– Разбиране и балансиране на емоциите;
– Изграждане на нови благоприятни способности за живота;
– Справяне със стрес, лечение и превенция на бърнаут състояния;
– Психотерапия на психопатологични изменения на личността;
– По- ефективно общуване и комуникация с другите.

Чрез насърчаване на личностното осъзнаване и емоционалната интелигентност, клиентите ми придобиват способността да поемат контрола върху собствения си живот и да култивират благоприятни способности за справяне с предизвикателствата. Груповите терапии предоставят възможност за изследване на квантовата физика и обучение в медитация като естествен вход към енергийния свят, насърчавайки чувството за свързаност и колективна мъдрост.

В основата на моя подход е убеждението, че всеки човек притежава силата да трансформира живота си и да постигне хармония и цялост. Насърчаването в това пътуване на себеоткриване и израстване, помагам на клиентите си да развият необходимите умения и знания, за да се адаптират  успешно в околната си среда и да създадат пълноценен, щастлив живот .

Създадохме „ Институт Енигма“ с вяра в потенциала на всеки човек да преодолява препятствията пред себе си и да постига качествен и пълноценен живот. Нашата мисия е да вдъхновяваме и подкрепяме всеки, който търси пътя към личното си развитие и духовно извисяване.

Следователно, ако търсите иновативни и ефективни методи за преодоляване на житейските предизвикателства и постигане на баланс и хармония във вашия живот, ние сме тук, за да ви помогнем да стъпите на пътя към преобразяване и разкриване на вашия истински потенциал.

 В „Институт ЕНИГМА“ вярваме във Вас и във възможността да промените света, започвайки от вас самите.

„Само, когато можете да поемете отговорност, ще придобиете силата да промените всичко!“

- Нийл Доналд Уолш

Как да се свържете с мен?

За да запазите час за консултация позвънете на телефон:
0879/ 464 325
0896/ 612 854

Публикации в блога

Все още няма статии в тази категория
За да функционира нормално сайта, използваме малки файлове с данни наречени бисквитки. Повече информацияРазбрах