Често задавани въпроси

Отдолу ще намерите някои от най-често задаваните въпроси, както и техните отговори. Ако имате въпрос, на който не може да откриете отговор, не се колебайте да оставите коментар в полето по-долу, на който ние ще отговорим в най-кратки срокове!

Работно време:

Понеделник – Петък от 09:00 до 20:00

Събота и неделя – от 10:00 до 19:00

Да, Антоанета Георгиева е детски психолог, който работи с деца от 4 годишна възраст.

При първата среща се обсъжда поводът за посещението на клиента, естеството на проблема и притесненията. Дава се заявка от клиента и при желание, двете страни се договарят за последваща съвместна работа.

Стандартната цена е 80 лв.

Стандартната времева рамка е 45-60 минути.

Всичко е много индивидуално и зависи от състоянието на клиента. Честотата на срещите се уговаря с терапевта по време на първата сесия, но стандартно се провеждат веднъж в седмицата.

Да, може. Но резултатът от една среща обикновено не е задоволителен.

Когато клиентът е в състояние на невъзможност да напусне дома си, терапевтичните сесии могат да се проведат на място, в дома на клиента. Единственото задължително условие е клиентът да е съгласен да получава психологична помощ и да участва активно в терапевтичните сесии.

Много често медикаментозната терапия се съчетава добре с психологичната. Двете терапии не са самоизключващи се, напротив, обикновено дават много добри резултати. Всичко обаче е много индивидуално и зависи от конкретната проблематика.

Психологичната помощ се извършва задължително доброволно и със съгласието на нуждаещия се и не съществува възможност за принудително довеждане. В случай, че клиентът стане опасен за себе си или за околните , се прибягва до психиатрична помощ, чиито инструменти са болничен престой и медикаментозно лечение.

При дете под 5 годишна възраст обикновено детският психолог работи с родителите, тъй като детето е твърде малко, за да се проведе нормална консултативна или терапевтична сесия с него. След среща на психолога с родителите и изясняване на случая, се дават препоръки и насоки, които могат да бъдат полезни и да намалят тревожността у детето.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Tenetur, architecto, explicabo perferendis nostrum, maxime impedit atque odit sunt pariatur illo obcaecati soluta molestias iure facere dolorum adipisci eum? Saepe, itaque.

Въпроси

За да функционира нормално сайта, използваме малки файлове с данни наречени бисквитки. Повече информацияРазбрах