Услуги за семейства и двойки

Хората търсят психологическа помощ по редица причини, често свързани с общуването - от борбата за власт и проблемите в комуникацията до сексуалната неудовлетвореност и изневяра. Въпреки че консултацията се препоръчва веднага щом неразбирателствата възникнат в една връзка, проучванията показват, че партньорите няма да търсят терапия, докато не са били нещастни средно около шест години.Хората търсят психологическа помощ по редица причини, често свързани с общуването - от борбата за власт и проблемите в комуникацията до сексуалната неудовлетвореност и изневяра. Въпреки че консултацията се препоръчва веднага щом неразбирателствата възникнат в една връзка, проучванията показват, че партньорите няма да търсят терапия, докато не са били нещастни средно около шест години.

И все пак, колкото повече време е минало, толкова по-трудно е връзката да се поправи. В някои случаи партньорите, които вече са взели решение да се разделят, може да потърсят терапевтична помощ, за да прекратят унижението и да се опитат да възвърнат или изградят поне малко уважение един към друг.

 
Терапия на Брачни Двойки
Терапия на брачни двойки 

Ако сте част от двойка с междуличностни проблеми, най-вероятно сте стигнали до онзи етап, в който чувствате, че няма изход от така създалата се ситуация. Проблемите са се натрупвали, някои от тях са били потискани, други – привидно отработени, но така или иначе не се е стигнало до пълноценно оздравяване на отношенията, въпреки положените усилия. Вече сте стигнали до момента, в който се нуждаете от  професионална помощ. Освен компетентността на психолога, тази терапия включва активността на двойката, както и тяхната осъзнатост и готовност за работа.

Терапия на Двойки
Терапия на двойки

Точно както при индивидуалната терапия, понякога терапиите с двойки са полезни не само за решаване на проблеми, но и за идентифицирането им. Да кажем, че нещо в динамиката на брака ви се е променило, но не можете да го опишете. Или не се чувствате толкова удобно с партньора си, колкото преди. Това често са ранни признаци, че взаимодействията се превръщат в нездравословни или нефункциониращи. Това не означава, че единият е виновен, а по-скоро, че самата връзка трябва да претърпи развитие и кабинетът на терапевта често е много полезно място за стартиране на този процес.

Фамилна Терапия
Фамилна терапия

Фамилната терапия е необходима, за да се преодолеят семейните болки и да се лекуват раните на семейството. Почти всички семейства се справят с някаква дисфункция в даден момент, като обикновено се стараят да запазят чувството си за общност и принадлежност.  Методите, които използваме при семейната терапия са адаптирани и съхраняват философията на всяко семейството, помагат тя да се развие и поддържа по възможно най-добрия и пълноценен начин за всеки отделен член на това семейство.

За да функционира нормално сайта, използваме малки файлове с данни наречени бисквитки. Повече информацияРазбрах