Симона Щерева
Симона Щерева

Магистър - психолог Детска и юношеска психология

Хомеопат Симона Щерева, Бургас

Казвам се Симона Щерева
Завършила съм тригодишно обучение по класическа хомеопатия, към Българско Хомеопатично Общество, като обучението ми продължава и до днес с посещението на ежегодни семинари, с гост лектори от цял свят –доайени в сферата на хомеопатичното лечение. Сертифицирана съм за базисен консултант към Световната организация по позитивна и транскултурална психотерапия (WAPP) и продължавам обучението си за психотерапевт в майсторско ниво към ДППБ.

Психология изучавах в бургаски свободен университет, където съм завършила и педагогика. Курсът по терапия с есенциите на д-р Едуард Бах, който съм преминала е друга брънка, която се съчетава успешно в лечението . Старая се да обединя най-елегантните части от всеки модел, който съм изучила от различните школи, като стоя настрана от догмата.

Хомеопатията е холистична система и като такава предполага внимателно изслушване на човек, за да се открие корена на заболяването в контекста на начина му на живот. Стремя се да свържа житейския модел и оплакванията в холистичен хомеопатичен синтез, след което помагам да се премине през процеса на лекуване чрез хомеопатична лечебна програма.

Според мен всички функционални увреждания са резултат от случаите, в които сме били травматизирани и не сме успели да превъзмогнем това състояние нито тогава, нито по- късно.

Често се срещам със случаи на остри и хронични заболявания, представени на фона на изживян страх, скръб, гняв, липса на обич и други емоционални състояния, породени от наранени чувства. Вникването в дълбоките причини, в корените на емоционалната нагласа , довела до заболяването и освобождаването на този процес представляват мощен и сигурен път към по- добър живот за всички.

Бидейки единно и неразделимо цяло, човек е този, който трябва да бъде лекуван, а не отделен орган или физиологичен процес .Здравият човек е свободен на физическо, психическо и емоционално ниво. Поради подхода да лекува хората, вместо симптомите им, хомеопатията много често печели битката с голяма част от обявените за „нелечими” болести. Така този метод е успешен при много заболявания като бронхиална астма, псориазис, алергии, епилепсия, гъбички, автоимунни болести, тежки депресии, паник атаки и др.

Бебето идва на този свят не само с генетичния код унаследен от родителите си, но и с палитра от куп емоции и чувства, които майката е изпитвала по време на бременността. И ставайки ясно, че зад една обикновена кашлица стои дадена емоция следва, че хомеопатията работи успешно още от раждането.

В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено. Всичко е най- проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това , което му е присъщо по природа- да твори чудеса

Д-р Лиза Ранкин

Публикации в блога

Все още няма статии в тази категория
За да функционира нормално сайта, използваме малки файлове с данни наречени бисквитки. Повече информацияРазбрах