Психолог Антоанета Георгиева
Психолог Антоанета Георгиева

Детски Психолог

Психолог Антоанета Георгиева, Бургас

 

Здравейте, казвам се Антоанета Георгиева и съм създател на Психолологичен център Хибара.

 

В моята самостоятелна практика се занимавам с консултиране и психотерапия на деца, юношисемейства и възрастни. Избрах да работя с деца, защото са удивителни. Те са чисти и истински, изпълнени с надежда, и често жадуващи за любов, и разбиране.

Понякога родителите, срещайки трудности при възпитанието на децата си, търсят помощта на психолог, но е добре прeди това да знаят, че психологът не може да промени детето им, защото не притежава "вълшебно хапче", нито някакви свръхумения и няма да им го върне "поправено" или променено. Но може да открие причината за съответното състояние или поведение при детето и да помогне за справяне с него.

Детето е „говорителят на семейството" и говори, чрез своето поведение. Рязката промяна в поведението винаги е сигнал за дисбаланс в емоционалното състояние и тогава се налага бързо да се открие причината за тези промени.

Това се случва с помощта на психодиагностика. Психодиагностиката е изследване и диагностициране на емоционалното и психологическото състояние на детето. Може да прочетете повече тук: 

За целта аз лично използвам различни проективни, полупроективни и игрови методики. Те лесно и по естествен начин разкриват вътрешния свят на детето, неговите нагласи и представи за себе си, за другите, за света. Разкриват нуждите и страховете, отношенията и привързаностите, всичко скрито в кътчетата на детското подсъзнание.

След получаване на нужната ми информация от диагностиката, следва терапевтична работа с детето. За детската психотерапия може да прочетете тук.  Често се налага терапевтичната работа да е с цялото семейство, защото детето е огледало на своите родители и без усилия от тяхна страна, има риск промените да са временни, затова заедно търсим най-добрите начини за справяне със ситуацията.

Идеални родители не съществуват, но загрижените и отговорни родители за мен са тези, които не чакат „времето да отмие проблемите“, а търсят професионална помощ, много преди да е станало късно. 

 

Образование и квалификация:

Завършила съм магистърска степен по консултативна психология в Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“ , със специалност, „консултиране при проблеми в детско-юношеска възраст“.

 

Област на професионална компетентност:

Психологично консултиране,Психотерапия, Себепознание и развитие, Коучинг, Психодиагностика, Партньорство, Посттравматичен стрес, Страхови състояния, Тревожност, Хранителни разстройства, Превантивна психология, Ниска самооценка, Житейски трудности, Проблеми във взаимоотношенията и др.

 

Други специалности и специализации:

Ø От началото на 2018 год. съм сертифициран  треньор по емоционална интелигентност към BISEI Bulgarian Institute for Social and Emotional Intelligence.

Ø Притежавам  базисно ниво по Позитивна психотерапия и в момента се обучавам в майсторско ниво за позитивен психотерапевт. Член съм на дружеството по позитивна психотерапия.

Ø Изучавала съм когнитивно – поведенческа психотерапия, психодрама и семейно консултиране на базово ниво.

Притежавам и следдипломни квалификации и сертификати по:

Ø Психодиагностика, 

Ø Когнитивно интервюиране; сертификат за треньор по емоционална интелигентност.

Ø Сертификат за преминато обучение по приказкотерапия.

Ø Сертификат за работа с многоличностния въпросник T.Liri

Ø Сертификат за работа с международния многоличностен въпросник MMPI.

Провеждам тренинги и семинари за личностно развитие.

 

Участвала съм като ментор на студенти и като управител на обучителна организация по проект „Студентски практики“ по МОН

 

При нужда, потърси помощ, защото…ако оставяш всичко на случайността, животът ти ще се превърне в руска рулетка.

Публикации в блога

Време ли е да си тръгна?
Време ли е да си тръгна от любимия/любимата?

Понякога е трудно любовта да бъде разпозната, но още по-трудно е да се разбере кога е време една романтична връзка да бъде прекратена. Има хора, чакащи с години, да намерят  подходящия партньор, на когото да отдадат цялата си любов.

Депресия
Депресия

Депресията е едно от най-често срещаните състояния, свързани с психичното здраве. Тя може да засегне хора от всички възрасти, включително и деца. Въпреки, че понякога трудно се разпознава, депресията може да се отрази сериозно върху функционирането на личността и да създаде трудности в ежедневието.

Как да научим детето си да е добър човек
Как да науча детето си да е добър човек

Децата се учат как да реагират на определена ситуация от примера, който родителите им дават и това не се случва, когато ги учат на това, обяснявайки им как е добре да се държат, за да са добри, а когато им го показват с поведението си. Ако искате детето ви да е добро, вие бъдете добър...

самооценката и обичта към себе си
Самооценката и обичта към себе си

Да обичаш себе си означава да се приемаш точно такъв, какъвто си, с всичките си недостатъци и достойнства. Да не се критикуваш за грешките си, а да ги приемаш като възможности. Да се грижиш за себе си, за своето тяло и за ума си. Да осъзнаваш, че съвършенството е илюзия и, че само когато...

За да функционира нормално сайта, използваме малки файлове с данни наречени бисквитки. Повече информацияРазбрах