Психолог Антоанета Георгиева
Психолог Антоанета Георгиева

Детски Психолог

Психолог Антоанета Георгиева, Бургас

 

Здравейте, казвам се Антоанета Георгиева и съм създател на Психолози и психотерапевти "Енигма".

 

В моята самостоятелна практика се занимавам с консултиране и психотерапия на деца, юношисемейства и възрастни. Избрах да работя с деца, защото са удивителни. Те са чисти и истински, изпълнени с надежда, и често жадуващи за любов, и разбиране.

Понякога родителите, срещайки трудности при възпитанието на децата си, търсят помощта на психолог, но е добре прeди това да знаят, че психологът не може да промени детето им, защото не притежава "вълшебно хапче", нито някакви свръхумения и няма да им го върне "поправено" или променено. Но може да открие причината за съответното състояние или поведение при детето и да помогне за справяне с него.

Детето е „говорителят на семейството" и говори, чрез своето поведение. Рязката промяна в поведението винаги е сигнал за дисбаланс в емоционалното състояние и тогава се налага бързо да се открие причината за тези промени.

Това се случва с помощта на психодиагностика. Психодиагностиката е изследване и диагностициране на емоционалното и психологическото състояние на детето. Може да прочетете повече тук: 

За целта аз лично използвам различни проективни, полупроективни и игрови методики. Те лесно и по естествен начин разкриват вътрешния свят на детето, неговите нагласи и представи за себе си, за другите, за света. Разкриват нуждите и страховете, отношенията и привързаностите, всичко скрито в кътчетата на детското подсъзнание.

След получаване на нужната ми информация от диагностиката, следва терапевтична работа с детето. За детската психотерапия може да прочетете тук.  Често се налага терапевтичната работа да е с цялото семейство, защото детето е огледало на своите родители и без усилия от тяхна страна, има риск промените да са временни, затова заедно търсим най-добрите начини за справяне със ситуацията.

Идеални родители не съществуват, но загрижените и отговорни родители за мен са тези, които не чакат „времето да отмие проблемите“, а търсят професионална помощ, много преди да е станало късно. 

 

Образование и квалификация:

Завършила съм магистърска степен по консултативна психология в Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“ , със специалност, „консултиране при проблеми в детско-юношеска възраст“.

 

Област на професионална компетентност:

Психологично консултиране,Психотерапия, Себепознание и развитие, Коучинг, Психодиагностика, Партньорство, Посттравматичен стрес, Страхови състояния, Тревожност, Хранителни разстройства, Превантивна психология, Ниска самооценка, Житейски трудности, Проблеми във взаимоотношенията и др.

 

Други специалности и специализации:

Ø От началото на 2018 год. съм сертифициран  треньор по емоционална интелигентност към BISEI Bulgarian Institute for Social and Emotional Intelligence.

Ø Притежавам  базисно ниво по Позитивна психотерапия и в момента се обучавам в майсторско ниво за позитивен психотерапевт. Член съм на дружеството по позитивна психотерапия.

Ø Изучавала съм когнитивно – поведенческа психотерапия, психодрама и семейно консултиране на базово ниво.

Притежавам и следдипломни квалификации и сертификати по:

Ø Психодиагностика, 

Ø Когнитивно интервюиране; сертификат за треньор по емоционална интелигентност.

Ø Сертификат за преминато обучение по приказкотерапия.

Ø Сертификат за работа с многоличностния въпросник T.Liri

Ø Сертификат за работа с международния многоличностен въпросник MMPI.

Провеждам тренинги и семинари за личностно развитие.

 

Участвала съм като ментор на студенти и като управител на обучителна организация по проект „Студентски практики“ по МОН

 

При нужда, потърси помощ, защото…ако оставяш всичко на случайността, животът ти ще се превърне в руска рулетка.

Публикации в блога

Време ли е да си тръгна?
Време ли е да си тръгна от любимия/любимата?

Понякога е трудно любовта да бъде разпозната, но още по-трудно е да се разбере кога е време една романтична връзка да бъде прекратена. Има хора, чакащи с години, да намерят  подходящия партньор, на когото да отдадат цялата си любов.

Как да научим детето си да е добър човек
Как да науча детето си да е добър човек

Децата се учат как да реагират на определена ситуация от примера, който родителите им дават и това не се случва, когато ги учат на това, обяснявайки им как е добре да се държат, за да са добри, а когато им го показват с поведението си. Ако искате детето ви да е добро, вие бъдете добър...

самооценката и обичта към себе си
Самооценката и обичта към себе си

Да обичаш себе си означава да се приемаш точно такъв, какъвто си, с всичките си недостатъци и достойнства. Да не се критикуваш за грешките си, а да ги приемаш като възможности. Да се грижиш за себе си, за своето тяло и за ума си. Да осъзнаваш, че съвършенството е илюзия и, че само когато...

Как детето да ме чува от първия път
КАК ДЕТЕТО ДА МЕ „ЧУВА” ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ

Когато някой рязко повишава тон, привлича вниманието на околните… резултатът е същият, когато викаме на детето си. Всеки родител, използващ често този подход, е наясно, че той не е решение, защото първо не води до трайни резултати, и второ, допринася за нарушаване на ефективната комуникация дете...

За да функционира нормално сайта, използваме малки файлове с данни наречени бисквитки. Повече информацияРазбрах