Психолог Симоника Денева
Психолог Симоника Денева

Социален консултант и психолог

Психолог в Бургас - Симоника Денева

 

Симоника Денева е психолог,  треньор по личносностно развитие (лайф коуч) и автор на курса „ Силата на Свободното изразяване“.  Работи с юноши,  възрастни и двойки.

 

Ето какво казва Симоника за себе си:

„Преди  години по пътя в търсене на себе си и справяне с житейските трудности се докоснах до психологията като инструмент за изследване на мен самата. Посещавах курсове за личностно развитие, а сега няколко години по - късно аз самата водя такива
Имах възможността да остана и живея в Америка, но отказах. Много хора не биха проумели защо съм избрала България.... Смятам, че нашият народ е много древен, силен и магичен, а родината ни - уникална.
Затова избрах да се развивам и допринасям за подобряване на психическо, физическо и ментално ниво на българите.
В работата си използвам психологически подходи, техники от Позитивната и Когнитивно-поведенческата психотерапия, както и коуч стратегии за подобряване на желаните  лични сфери от живота. 
Коучингът е похват, който отключва потенциала на хората,  разкрива техните ценности, поставя цели  и предлага подкрепа за изпълнението им. Желанията могат да бъдат насочени както към намиране на партньор, така и към професионално ориентиране, развиване  на собствен бизнес и други. 
Всеки от нас  преживява  житейски кризи, които нараняват  психиката.  В резултат, на което е нормално да се появят крайни емоционални състояния като тъга, страх и гняв, но те могат да прераснат и в тревожност, депресия, натрапчиви мисли, паник атаки, нервни кризи и т.н. Ако това се случи, важно е да се потърси навреме професионална помощ, така както се посещава кардиолог при проблем със сърцето или дерматолог при проблем с кожата. Умът е най-важният инструмент в човешкото тяло, затова и неговото здраве и спокойствие е от изключитлно значение.

В практиката  си най-голямо удовлетворение изпитвам, когато приключвам работата си с даден клиент и виждам неговата промяна от първата до последната ни среща. Психологът не е магьосник, нито пък гадател и няма вълшебно хапче. Но има способността да изслуша с разбиране и подкрепа, в защитена и безопасна среда, което понякога е жизненоважно. 

Опознавайки себе си, човек  променя своя вътрешен свят, в резултат  на което идва и новото в живота му.
Често имам клиенти, които признават, че никога не са мислили, че ще потърсят професионална помощ. 
Истината, е че днес времето тече все по - бързо, в резултат, на което  преживяваме много събития и емоции, които водят до стрес. Затова е по-лесно и бързо,  да се справим с житейските кризи,  когато имаме опора в лицето на психолога. 
Приемам своята професия като мое призвание – да помагам на клиентите си да открият себе си, своите способности, приемайки и обичайки себе си!"

 

Образование и Квалификации:

•    Магистър по консултативна психология;
•    Обучение към Българската асоциация по Когнитивно-поведенческа терапия – БАКПП;
•    Обучение към Българската асоциация по Позитивна психотерапия-БАПП;
•    Обучение по лайф коуч – подобряване качеството на живот, според индивидуалните нужни; 
•    Обучения за: постравматично разстройство, психосоматика, психодрама, семейни отношения, асертивно поведение и други.


Участия, водене на тренинги и курсове:

•    Изложение на българите във Виена, Австрия;
•    Академия за родители – гр. София;
•    Авторски курс „Силата на Свободното изразяване“;
•    Неправителсвени организации;
•    Развитие на педагогически специалисти;
•    Кризисни центрове.

 

Услуги:

Индивидуални психологически консултации;
Онлайн консултиране;
Тренинги и семинари за личностно развитие;
Онлайн курсове;
Личностен коучинг.

 
“Всеки сам твори и избира  своята реалност.  Всичко е въпрос на избор. Но Изборът зависи от Разбирането.  Ако  не разбираш нещо как може да го избереш?!“                                  
                                                                                                                                                                         Р. Чорбаджийски

 

 

Публикации в блога

Как да подобрим комуникацията си с хората?

С напредване на времето и развитието на технологиите, животът става все по-забързан, напрегнат и фалшив. Потапянето в света на илюзията, чрез интернет пространството и приложенията, в които хората заемат желаната от тях роля, възпрепятства още повече истинската комуникация.  Голяма част от хората..

Как съзнателно да променя живота си?
Как съзнателно да променя живота си? 

Начинът на живот отразява моралните ценности и светогледа на всеки човек, т.е. така нар. „стил на живот“ е изборът на това как живеем и как изграждаме своя живот. За съжаление всяко човешко съзнание е ограничено още от самото си раждане на земята. Всеки ден, всеки един от нас е изправен пред избор,

Истина или лъжа- аз избирам
Истина или лъжа – аз избирам!

„На лъжата краката са къси“, заявил българският народ някъде назад във времето, въпреки това тази поговорка продължава да бъде актуална и за наше време.  Каква е обаче същността на лъжата? - основно това е информация, изречена съзнателно, която е не-истинна и често целта й е, да послужи за лична ...

Любовта и тайната за успешна връзка част 2
Любовта и тайната за успешна връзка - втора част

Обичайки се, хората изразяват своите чувства  по много и най-различни начини – от любовна бележка до купуване на звезди. Затова няма значение каква е формата показваща любовта, важното е - да я има. Както цветето има нужда от поливане, слънчева светлина и наторяване, за да живее, така и  връзката...

За да функционира нормално сайта, използваме малки файлове с данни наречени бисквитки. Повече информацияРазбрах