Семейни констелации

Каним ви да посетите безплатна демо група по метода Семейни констелации.

Водещата Десислава Писарова ще ви представи кратко най-важната информация за този тип работа и ще ви даде възможност за практическо преживяване чрез упражнения и демонстрация на констелация по тема на клиент. Ако никога не сте участвали това е чудесна възможност да опитате. Ако вече имате опит и впечатления отново сте добре дошли, за да усетите мястото и стила на водещия.  
Ще обявяваме периодично предстоящите дати за групи. Не се изисква ангажимент за последователно посещение всеки път, може да се присъства периодично. 

За метода
Сeмейните констелации са терапевтичен метод в група, създаден от немския терапевт Бeрт Хелингер. Той е имал възможността да живее сред африкански племена , където семейните взаимоотношения не са наложени от обществото, а следват вътрешен ред и силна връзка с поколенията. Авторът базира метода на техните порядки, както и на гещалт терапия, психодрама, семейна системна терапия, медитация и други съвременни течения.


За водещата

Казвам се Десислава Писарова и съм творец по душа. През 2018 г. завърших 2-годишно обучение и супервизия по метода СК, водени  от Елица Великова в Инситут за изкуство и терапия, София. Също така съм психолог, арт терапевт и обучител. 
За мен този метод е силно групово преживяване или начин да си помогнеш, след като си опитал много работи и „нищо не се променя“. В днешно време макар и да има толкова източници и информация отвън, вътрешно ние сме изключително самотни и изолирани в борбата си с проблемите. Забравили сме какво е или никога не сме били част от свое племе. При семейните констелации именно племето ни помага. Племето от на пръв поглед случайни и непознати хора, ни служи да се свържем със своите корени и семейна система и ни помага да получим лечение, прозрение, разбиране, смисъл, посока… Начини за участие

Има два начина: 
- като участник или още се нарича представител; това ви дава възможност само да наблюдавате или по желание да участвате в разглеждането на поставена тема от друг човек. По този начин ние служим на човек в нужда и на цялото поле в групата. Много често така неочаквано получаваме важни послания и прозрения по наши собствени предизвикателства. 
- Като клиент, поставящ тема – темата ви се обсъжда предварително с водещия и получавате насока дали е подходящо да се разгледа чрез този метод; получавате и подкрепа да изясните и формулирате темата си ако сте объркани

 

Теми

Темите, които ще поставите могат да бъдат от всякакво естество (здраве, любов, партньорски и семейни отношения, деца, работа, дилеми и трудни решения, вътрешни конфликти и т.н. Важното е да са реални, ваши лични и актуални (не са само от любопитство). Ако децата ви са под 18г. можете да разгледате тема и за тях. Ако все пак се колебаете, изпитвате пристеснение или темата е твърде деликатна, има начин и за индивидуална констелационна работа. Най-добре е да се свържете и да обсъдим какво е възможно за вас.

 

Ползи от участието

Независимо дали лично поставяш тема или си участник-представител при еднократно или редовно посещение може да постигнеш някои от тези резултати:
•    Разрешаване на важна тема/проблем или получаване на нова перспектива и разбиране
•    Изясняване и подобряване на отношенията в семейството, двойката
•    Свързване с ресурси за сила и подкрепа, намиране на ‘моето място в живота’
•    Развиване на емпатия и приемане; разбиране на хората, отношенията, ситуациите
•    Себепознание, развитие и трансформация
•    Лечение и преодоляване на травми
•    Получаване на знания и мъдрост за родителството, децата, партньорството, отношенията и личната отговорност и избори

 

Цена

•    Участник/представител – 15лв. 
•    Клиент с тема – 60 лв. 

Водещ на групата:

Психолог Десислава Писарова

Десислава Писарова

Психолог, арт терапевт и обучител
 

0888 267 244
За да функционира нормално сайта, използваме малки файлове с данни наречени бисквитки. Повече информацияРазбрах