3.Влюбвайте се един в друг, отново и отново, както и във всички малки неща, които правите и получавате във взаимоотношенията си, дарявайки  щастие. Не забравяйте, че никой не ви е длъжен, дори и партньорът. Обичайки се, хората изразяват своите чувства  по много и най-различни начини – от любовна бележка до купуване на звезди. Затова няма значение каква е формата показваща любовта, важното е - да я има. Както цветето има нужда от поливане, слънчева светлина и наторяване, за да живее, така и  връзката се нуждае от грижи, за да се развива. Създавайте заедно своите щастливи  моменти - пътувайте, правете си изненади и полагайте грижи един за друг, за да имате прекрасни спомени. 

4.Бъдете сами. Точно така - прекарвайте време сами- един без друг. Колкото и да сте щастливи заедно е важно да има баланс във връзката. Полезно би било, освен в службата,  да откриете и друго място или дейност, което да ви носи удоволствие, и да е независимо от вашата половинка. Развивайте отделно себе си на психическо и физическо ниво, за да останете „здраво стъпили на земята“. Рискът от „прилепване“ и „пристрастяване“ към любимия човек е много висок, особено в началото на връзката. 
Всички силни положителни  емоции с натрупване водят до същите, негативни. Така, че имайте лични забавления, а ако нямате  такива, може би е време  да потърсите и опитате нещо ново. 


5.Карайте се!? Да, карайте се, по детски – искрено, емоционално и набързо. Това е нормален момент във всяка една връзка, така отстоявате себе си и все пак е важен балансът. След като се изнервите и скарате с любимия си човек, а на по-късен етап емоцията отшуми, помислете  за случилото се, спомнете си защо сте се влюбили точно в него. Дори и да се дразните на определени  черти от неговия характер, обърнете внимание и на тези, които са ви направили впечатление и поради, които сте го избрали да бъде част от живота ви. Ако във връзката  липсват „лоши неща“ като скандалите, то това е тревожно, защото означава силно потискане на емоциите, а с времето, това може да се превърне в „бомба със закъснител“.   


6.Бъдете искрени! Можете ли да изречете кратките, но важни думи: „Извинявай, Благодаря, Обичам те“ ? Ако отговорът е да, всичко е наред , защото умеете да изразявате себе си и своите чувства. Много мъже изпитват затруднение при произнасянето на тези „вълшебни“ думи, защото са възпитавани да бъдат силни и да не плачат ☺, а това означава прикриване на истинските емоции, желания и потребности. Ако не разкривате себе си и своите чувства, как очаквате от другия да го направи? Да, ако не сте развили това умение ще ви е трудно, но не е невъзможно да се научите. Всъщност емоциите и чувствата имат огромно въздействие във взаимоотношенията между двама души. Те поставят  основата на здравата и успешна връзка.


Опитът, който се натрупва с времето и различните партньори е безценен! Ако бъдем достатъчно наблюдателни и осъзнати, ще видим защо съдбата ни е събрала или разделила с определен човек. 
Така че, бъдете благодарни на всички бивши партньори за пътя, който сте извървели заедно, защото те са в основата да сте точно тази личност и партньор, който сте в настоящия момент.  Опознавайки себе си и своите черти, ще приемете предимствата и недостатъците на човека до себе си. Така че, отворете смело сърцата си и обичайте, защото годините и времето нямат значение за истинската любов! 
 

За Психолог Симоника Денева

Симоника Денева е завършила магистратура по Социално консултиране и психология в „Бургаски Свободен университет“. Има опит в консултирането на деца и жени, жертви на домашно насилие. Преминала е обучения по посттравматично разстройство, психосоматика, психодрама, едипова функция на бащата и майката, асертивно поведение и др. В момента се обучава за психотерапевт в направлението Позитивно-динамична психотерапия. Притежава диплома за професионален коуч. В своята самостоятелна практика работи с възрастни и тийнейджъри.

Подобни постове

Запиши час за консултация със Симоника ДеневаЗапиши час за консултация със Симоника Денева
Запази час

Коментари

За да функционира нормално сайта, използваме малки файлове с данни наречени бисквитки. Повече информацияРазбрах