Ако животът е игра, това са правилата

Чери Картър-Скот

Д-р Чери Картър-Скот е психолог, консултант, инструктор, международен лектор, автор, треньор, води семинари и е председател на Борда на директорите на Института MMS – Организацията за управление на мотивацията, специализирана в развитие на личността и на професионалната подготовка. Работила е с над 200 000 души в групи за колективна терапия или като частен консултант по целия свят. Консултант е на корпорации като IBM, GTI, Burger King, Ameriсan Express.
Автор е на 4 книги, сред които са и бестселърите „Негахолизъм“ и „Ако животът е игра, това са правилата“.

Десетте правила за човешките същества не са вълшебни, нито пък обещават постигане на вътрешен покой само чрез 10 стъпки.
Те не предлагат светкавично изцеление на всички емоционални и душевни болки и не носят моментално просветление.
Единственото им предназначение е да ни служат като карта по пътя на духовното израстване.

Те не са задължителни; те не нареждат какво трябва и какво не трябва да правим, да мислим или казваме.
Те не са заповеди, а само напътствия за това, как да играем играта „Живот“.
Няма задължителен модел за действие. Целта е да се пробуди съзнанието и пътуването в живота да стане по-лесно.

Десетте правила за човешките същества са:
1. ЩЕ ПОЛУЧИШ ТЯЛО – Дали го харесваш или мразиш,
то ще бъде твое през цялото време,
докато си на тази земя.
2. ЩЕ УСВОЯВАШ УРОЦИ – Записан си в целодневното неофициално училище, наречено “Живот”. Всеки ден ще имаш възможност да усвояваш уроци. Някои от тези уроци може и да не ти харесат; други може и да намразиш; трети може да ти се сторят неуместни и глупави. Тези уроци са част от твоята лична учебна програма. душата.”
3. НЯМА ГРЕШКИ, ИМА САМО УРОЦИ – Израстването е процес на непрекъснато експериментиране, серия от проби, грешки и временни победи. Неуспелите експерименти също са част от пътя към успеха.
4. УРОКЪТ СЕ ПОВТАРЯ, ДОКАТО БЪДЕ НАУЧЕН
5. УСВОЯВАНЕТО НА УРОЦИ НЯМА КРАЙ – “В училището на живота няма почивни дни.”
6. “ТАМ” НЕ Е ПО-ДОБРЕ ОТ “ТУК” – Когато твоето “там”, за което мечтаеш или към което се стремиш, стане “тук”, ти просто ще откриеш друго “там”, което пак ще изглежда по-добро от твоето “тук”.
7. ДРУГИТЕ СА САМО ОГЛЕДАЛА, КОИТО НИ ОТРАЗЯВАТ – Не можем да обичаме или мразим нещо у някого, освен ако в него не виждаме отразено онова, което обичаме или мразим у себе си.
8. САМО ОТ ТЕБ ЗАВИСИ КАК ЩЕ ИЗЖИВЕЕШ ЖИВОТА СИ – Разполагаш с всички инструменти и ресурси, които са ти необходими. Как ще ги използваш, зависи единствено от теб. Винаги, по всяко време изборът е единствено твой.
9. ОТГОВОРИТЕ, ОТ КОИТО ИМАШ НУЖДА, СА У ТЕБ САМИЯ
10. С РАЖДАНЕТО ЩЕ ЗАБРАВИШ ВСИЧКО ТОВА – Ако искаш отново да си спомниш, трябва да разплетеш двойната спирала на вътрешното знание.

Книгата може да си закупите от тук:
book.store.bg