Антоанета Георгиева

Детски психолог и психотерапевт гр. Бургас

Психолог Антоанета Георгиева гр. Бургас - работа с деца и възрастни
Антоанета Георгиева

Антоанета Георгиева - детски психолог Бургас

Здравейте, казвам се Антоанета Георгиева.

Родена съм в гр. Бургас, през месец октомври 1969 г.

Завършила съм магистърска програма по консултативна психология в ПУ „Паисий Хилендарски“ – гр. Пловдив със специалност: Консултиране при проблеми в детско-юношеска възраст.
Паралелно с това, както и след завършване на университета няколко години съм изучавала когнитивно – поведенческа психотерапия, психодрама и семейно консултиране. Също така съм дипломиран базисен психотерапевт и член към Дружеството по позитивна психотерапия.
Притежавам и следдипломни квалификации и сертификати по:

Психодиагностика, Когнитивно интервюиране. Сертификат за работа с многоличностния въпросник T.Liri

Сертификат за работа с международния многоличностен въпросник MMPI.

Няколко години съм работила в сферата на психодиагностиката, като за целта съм използвала голям набор от психологически тестове и многоличностни въпросници.

В моята самостоятелна практика се занимавам с психологична помощ, консултиране и психотерапия на деца, юноши и възрастни. Най-често срещаните състояния и оплаквания при клиентите, с които се сблъсквам в моята работа са:

Тревожности и депресивни състояния, емоционални разстройства, тъга, отчаяние, чувство за безисходица, изолация, безсъние, стрес. Раздяла, развод, загуба на близък човек, разстройства на храненето (анореския и булимия), междуличностни и брачни проблеми, житейски кризи, дилеми и др.
Много често родителите срещат трудности при възпитанието на децата си и търсят помощта на психолог. Важно е да се знае, че психологът не може да превъзпита детето, а само да открие причината за съответното поведение или състояние. Това става чрез психодиагностика.
За целта използвам различни проективни и игрови методики.
Когато открия причината, обсъждаме резултатите с родителите. Понякога правим семейна терапия на цялото семейство. Заедно търсим най-добрите начини за справяне със ситуацията.
Истината е, че психологът може да ви покаже пътя, но вие сами трябва да го извървите.

Участвам и в екипна работа при създаване и провеждане на:

Групови тренинги и семинари на тема: „Обичай себе си“, „Работа със самооценката”, „Светът на тийнейджъра”, „Семинар за родители“ и др.

Програми за фирми: Индивидуални мотивационни програми. Подбор и оценка на персонал. Тиймбилдинг.

"Онзи, който оставя всичко на случайността, превръща живота си в лотария." Томас Фулър