Как да привлечем вниманието на тийнейджър със слушалки? – първа част

tineidjar-slushalki

Как да привлечем вниманието на тийнейджър със слушалки? – първа част

     Те са навсякъде. В автобуса, на пешеходната пътека, на опашката в баничарницата, на масата за вечеря. Вездесъщите слушалки и главите, които израстват от тях. На бас, че чувате музиката, все едно е на Вашите уши, а плейлиста със сигурност не е по вкуса Ви. Но нека приемем новите технологии – друг избор нямаме. Защо обаче тази картинка се вижда все по-често? Какво се крие зад семантиката на двата кабела?

     Най-често зад тях се крие самият тийнейджър. Буквално. Реалността е толкова скучна, сива, еднообразна, а единственото спасение става музиката. Представете си го като мост между две точки: точка А да бъде училище, а точка Б да бъде дома им. За да се стигне от точка А до точка Б са нужни 30 минути с автобус и 10 минути пеша. Тъй като пътят е изминаван стотици пъти, самото преживяване е бедно на впечатления и нови интересни събития. Така на помощ се притичва любимата песен – винаги разведряваща и потапяща ни в спомена за емоциите от последния купон. Тя ни пренася в друг свят, а тялото ни остава на Земята на автопилот.

     Дори приятелското рамо и раздумка не може да бие ефекта на музиката, наливана директно в мозъка. Страхотна гледка са две вървящи, очевидно познаващи се момичета да са с по един комплект слушалки, които мълчаливо се наслаждават на времето „прекарано заедно“.
Окей, разбрахме, че сме безсилни пред възможността на музиката да спаси тийнейджъра от скуката. Как обаче да успеем да му кажем нещо жизненоважно, като например „Внимавай – кола!“ или „Обичам те!“? Обикновено се случва по следния начин:

  1. Потупвате дискретно младежа по рамото.
  2. Той с подскачане и опулен поглед преценява дали да Ви обърне внимание.
  3. С въздишка премахва едната си слушалка.
  4. Това е Вашият шанс! Кажете каквото имате да казвате кратко, точно и ясно!
  5. Не очаквайте чудеса – зарадвайте се и на смотолевеното „Добре“! То е безценно!
  6. Слушалката отново е на мястото си. Потупайте се по рамото – и това е успех!

Така се прави по принцип. Другият начин е малко груб и включва насилствено изтръгване и хвърчене на кабели, което ще разгневи и разбуни тийнейджъра – затова в името на Вашите здрави нерви – моля Ви не го правете!

За да не прибягвате до евтини, „жълто-новинарски“ методи за привличането на юношеското съзнание към Вашата особа, ние сме Ви подготвили няколко ефективни и ползотворни метода, които използвани достатъчно често – Ви осигуряват траен абонамент за тийнейджърското внимание!

И сега ще използваме първия от тях, като Ви подканим да посетите страницата ни утре, за да задържим и подсилим Вашия интерес!

(Ако това Ви натъжава, вместо да Ви ентусиазира – не пресягайте към слушалките!!! Имаме още много интересни статии, малко по надолу 😉

Автор: Ангелина Меранзова- детски психолог

/ Без категория

Споделете публикацията

Коментари

Все още няма коментари.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *